Pogoji uporabe spletne trgovine AC-Center

Splošni pogoji

Vsebina spletne trgovine je last podjetja AC-Center, Aleksander Ciglarič s.p., Arnuševa ulica 6, 2250 Ptuj, Slovenija (v nadaljevanju: AC-Center).
Z uporabo spletnih strani ac-center.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. AC-Center in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini ac-center.si.
Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.
AC-Center si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh ac.center.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

 

1. Omejitev odgovornost

AC-Center ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani ac-center.si in vanje vključenih vsebin. AC-Center si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. AC-Center si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh AC-Center glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini AC-Center, ima pravico do vračila ali reklamacije. Nekatere fotografije artiklov so simbolične in morda ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, materiali idr.)

 

2. Omejena pravica uporabe

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani ac-center.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja AC-Center prepovedana.

 

3. Registracija uporabnikov

V spletni trgovini ac-center.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh ac-center.si.

 

4. Zaščita zasebnosti

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh ac-center.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo AC-Center varoval ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. 
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

5. Postopek naročila oziroma nakupa

Na spletni strani ac-center.si je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini ac-center.si.
V spletni trgovini ac-center.si lahko izdelke kupijo uporabniki iz Slovenije.

Naročilo v spletni trgovini ac-center.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim e-obvestilom o potrditvi naročila.
V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti ali preko telefona. 
V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno. 

AC-Center lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani ac-center.si.
Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

Pogodba o nakupu je shranjena v AC-Center, kupec lahko do podatkov o naročilu v vsakem trenutku dostopa tudi preko svojega računa v spletni trgovini. 

 

6. Odstop od naročila, vračilo blaga in reklamacije 

Kupec ima pravico, da v 14 dneh podjetju AC-Center pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, in sicer na e-naslov info@ac-center.si. Štirinajstdnevni rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po dnevu prejetja/dostave naročenega blaga. 
Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto blago vrniti podjetju v 30. dneh po pisno oddanem sporočilu iz prvega odstavka. Vračilo plačil/kupnine mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30. dneh po prejemu blaga in pisnega sporočila o odstopu od pogodbe. 
Ob vračilu morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa. Kupec, ki se odloči vrniti blago s poštno pošiljko naj naslovi pošiljko na naslov: 
AC-Center, Aleksander Ciglarič s.p.
Arnuševa ulica 6, 
2250 Ptuj, 
Slovenija – s pripisom Spletna prodaja. 

Stroške vračila blaga krije kupec.  

AC-Center odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini ac-center.si.
Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov info@ac-center.si. 

AC-Center bo v petih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdila prejem reklamacije in mu sporočil, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

 7. Cene 

Vse cene so v evrih (EUR). Cene, ki so prikazane ob izdelkih, so prikazane z vključenim DDV. Cene izdelkov v košarici in v postopku nakupa vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. 
Cene veljajo do objave novega cenika v spletni trgovini ac-center.si. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini.

 

 8. Način plačila v spletni trgovini ac-center.si

Možna sta dva načina plačila:

-          Plačilo po povzetju, kjer kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga
-          Bančno nakazilo, kjer kupec plača kupnino na bančni račun podjetja AC-Center, po prejetju predračuna s podatki o nakazilu 

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last podjetja AC-Center.

 

 9. Pakiranje in dostava 

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije. Za dostavo je zaračunan pavšalni znesek. Pri znesku dostave se obračuna DDV. Za dodatne stroške, ki nastanejo s strani dostavljalca (provizija Pošte Slovenije), AC-Center ne odgovarja.
Cena dostave za nakupe do 50 EUR (z DDV) je 6 EUR (z DDV). Za nakupe nad 50 EUR (z DDV) je poštnina za kupca brezplačna in jo v celoti krije AC-Center.
AC-Center ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.
Cenik dostave lahko AC-Center kadarkoli spremeni. Prav tako lahko AC-Center. izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno. 

Možen je tudi osebni prevzem naročenega blaga na sedežu podjetja AC-Center v primeru, ko je kupec v postopku naročila izbral to vrsto dostave. Prevzem je možen po prejetju e-mail sporočila z vsebino, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

 

 10. Dobavni rok 

Rok dobave blaga je 2 do 10 delovnih dni. V primeru, da izdelka ni na zalogi, AC-Center kontaktira kupca in mu sporoči predviden rok dobave.